Saltar al contingut
Portada » Blog » Com obtenir la Cèdula d’Habitabilitat?

Com obtenir la Cèdula d’Habitabilitat?

La cèdula d’habitabilitat (CHB) és un document administratiu que acredita que un habitatge és apte per ser destinat a residència de les persones i té les condicions tècniques d’habitabilitat, segons la normativa vigent. Per tant, només els habitatges poden obtenir-ne una. Si a l’escriptura pública no s’indica específicament que l’entitat és un habitatge, resultarà precís fer, en primer lloc, un projecte de canvi d’ús. Aquí tenim un altre article on t’expliquem els requeriments per a fer-ho.

Quan és obligatori tenir la Cèdula d’Habitabilitat?

És necessària per: 

 • Transmetre un habitatge en venda, lloguer o cessió d’ús, en primera transmissió o en transmissions posteriors.
 • Donar-se d’alta dels serveis d’aigua, electricitat, gas, telecomunicacions i altres serveis

Atenció: En aquests casos també és obligatori presentar el Certificat d’Eficiència Energètica. Si ens encarregues les dues feines alhora podem fer-te un descompte. Pots demanar-nos pressupost sense compromís.

Com puc aconseguir-la?

Per obtenir la Cèdula d’Habitabilitat és necessari que un arquitecte visiti l’immoble i redacti el Certificat d’Habitabilitat, on s’indica que l’habitatge compleix amb la normativa vigent en el moment de construcció de l’edifici, indica la seva superfície útil i el nombre d’estances que disposa. Per això mateix resultarà precís també redactar un certificat d’antiguitat de l’edifici on s’acrediti la data de construcció.

Un cop redactat aquest Certificat caldrà presentar-lo a l’Agència de l’Habitatge, entitat de la Generalitat de catalunya, on emeten les Cèdules d’Habitabilitat, amb vigència de 15 anys.

I quan es triga a obtenir-la?

Si bé el Certificat d’Habitabilitat pot redactar-se i presentar-se a l’Agència de l’Habitatge en un termini de 48 hores des que s’hagi fet la visita a l’immoble, l’Agència de l’Habitatge pot demorar-se més d’un mes en la seva expedició. Per això aconsellem començar a realitzar aquest tràmit tan aviat com sigui possible, evitant així problemes amb els terminis.

L’Agència de l’Habitatge cobra una taxa de 13,90 € per la seva tramitació.

Necessites una Cèdula d’Habitabilitat? Demana’ns pressupost sense compromís.

A García-Fraile Arquitectura hem realitzat desenes de Certificats d’Habitabilitat arreu de la província de Barcelona. No dubtis a contactar amb nosaltres per demanar pressupost. Nosaltres ens encarreguem de tot: visita, redacció de l’Informe i tramitació del Certificat d’Aptitud a l’Agència de l’Habitatge.

2 thoughts on “Com obtenir la Cèdula d’Habitabilitat?”

 1. Me interesaría pedir presupuesto para solicitar la célula de habitabilidad por primera vez. Saludos
  Laura

  1. Buenos días, Laura.

   En primer lugar, gracias por ponerte en contacto con nosotros. Para poder facilitarte un presupuesto de honorarios precisaríamos que nos indicases, al menos, la localización y si ya se trata de una vivienda según las escrituras o si, por lo contrario, resultará preciso realizar un cambio de uso. Puedes ponerte en contacto con nosotros a través de info@garciafraile.com o llamándonos al 934082028.

   Un saludo.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.