Saltar al contingut
Oscar García-Fraile Pueyo

Oscar García-Fraile Pueyo (Barcelona, 1992) és arquitecte per l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura Barcelona (ETSAB – UPC). Des de 2015 és codirector de García-Fraile Arquitectura, un estudi d’arquitectura centrat en la rehabilitació, l’obra nova i l’arquitectura legal i forense. Actualment, membre de l’Agrupació d’Arquitectes Experts Pericials, Forenses i Mediadors de Catalunya (AAEPFMC) del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC).

Màster en Arquitectura per la UPC, en la línia d’urbanisme, Paisatgisme i Gestió Territorial, havent presentat el Projecte Final de Màster titulat “Transformació urbanística en la Verneda Industrial i desenvolupament d’una nova centralitat urbana“, dirigit pel Dr. Miquel Coromines, del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT).

També ha cursat el Postgrau de Lesions d’Edificació, en el marc del Diploma d’Arquitectura Legal i Forense (DALF) de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), el Postgrau de Càlcul d’Estructures en Rehabilitació a l’Escola Sert, del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC), el Postgrau en Certificació Energètica, també ofert per l’Escola Sert i el Postgrau de Valoracions Immobiliàries, ofert per l’Institut de Formació Contínua del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid (COAM).

Durant els seus estudis d’arquitectura va col·laborar amb diversos estudis d’arquitectura i enginyeria, com ara Valeri Consultors Associats (on va participar, entre altres, de la reforma de 30 sucursals de La Caixa i de la cuina del Restaurant 7 Ports), a l’estudi de l’arquitecta Natalia Manzanas Esteve (on va participar principalment en projectes de reforma integral d’edificis i projectes per obtenir llicències d’activitats) o a l’estudi d’arquitectura ARQBCN (participant, principalment, en projectes de rehabilitació i obra nova d’habitatges unifamiliars).

També va participar de la mà de l’ONG Universitat Sense Fronteres en un voluntariat a San Ignacio de Velasco, a Bolívia, on va participar en la construcció de la Facultat Integral Chiquitana de la Universidad Autónoma Gabriel René Moreno i en el pla de desenvolupament urbà de l’Avinguda Velasco, eix principal de la ciutat. Aquesta experiència li va servir per a redactar les “Bases per a la Planificació del Creixement Urbà de San Ignacio de Velasco”, el que seria el seu PFG, dirigit per la Dra. Zaida Muxí, del Departament d’Urbanisme i Ordenació del Territori (DUOT) de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Al llarg de la seva trajectòria com a arquitecte co-director de García-Fraile Arquitectura ha dirigit desenes de projectes de rehabilitació, obra nova d’habitatges unifamiliars, reformes interiors i ha col·laborat en la redacció de projectes executius al costat d’estudis com Ensenyat-Tarrida Arquitectes o Gloria Duran Arquitecta. També ha realitzat desenes d’informes pericials i forenses, havent participat en diversos processos judicials com a arquitecte expert en lesions d’edificació i valoracions immobiliàries designat pels tribunals de justícia, i ha col·laborat amb estudis com Aguirre y Baeza o Martínez y Caballero.

Els nostres valors

A García-Fraile Arquitectura som un despatx on ens centrem en els nostres clients, oferint un tracte proper i personalitzat en cada cas. Som conscients que l’arquitectura és un dret de la ciutadania i cal garantir el seu accés a tothom, centrant-nos sempre en crear espais acollidors, accessibles i funcionals, per a que tothom pugui utilitzar-los i millorar així la seva qualitat de vida.

Considerem fonamental proporcionar els serveis tècnics per satisfer les necessitats de cada persona, considerant especialment a les persones grans i al fet que tothom podem trobar-nos en situació de dependència, pel que és imprescindible la accessibilitat total i universal en el disseny dels espais, afavorint la autonomia personal, integració i les activitats comunes del dia a dia.